Hungry Nieuws

Foodfotografie blog - Food for thought

  • Home
  • Hungry Nieuws

Guilty Pleasure: chocoladedadels van De Mooij

12-01-2022
Guilty Pleasure: chocoladedadels van De Mooij

Gebroeders De Mooij Amsterdam staat natuurlijk bekend om haar mooie kwaliteitsproducten voor de horecatoeleveranciers, retailers en groentespeciaalzaken. Ben je op zoek naar iets lekkers en speciaals? Dan ben je hier aan het juiste adres! Ze besteden ook veel aandacht aan het goed vastleggen van hun producten, want ja jij als liefhebber moet natuurlijk wel goed zien wat voor product je precies koopt.

Behind the Scenes: Nederlandse Zuivel Organisatie

09-12-2021
Behind the Scenes: Nederlandse Zuivel Organisatie

Superleuk! Voor deze klant hebben we in het verleden al eens mooie shoots mogen verzorgen. En now they are back! We zijn gevraagd om een grote, veelzijdige shoot te doen voor hun product- en lifestylefoto's. Alles weer even in een nieuw, fris jasje. Helemaal passend bij de huidige tijdsgeest.

World Vegan Day

17-11-2021
World Vegan Day

Tja, het kan niet missen natuurlijk. 1 november was het World Vegan Day. Een mooi moment om te shinen met de prachtige producten van De Vegetarische Slager. Een goed moment om eens goed uit te pakken. En niet alleen voor De Vegetarische Slager zelf, maar ook voor jou: pak maar uit die box!

Lidl Herfstbrochure: wat kook jij?

03-11-2021
Lidl Herfstbrochure: wat kook jij?

De zomer ligt inmiddels echt achter ons. De dagen worden korter en het de herfst doet haar intrede. Tijd om je klaar te maken voor de koudere dagen. Openhaard, glaasje rode wijn en een heerlijk stoofpotje.

Koffie met een twist. Check de video’s!

27-10-2021
Koffie met een twist. Check de video’s!

Koffie. Of het nu is om de dag mee te beginnen, lekker als opwarmertje tussendoor, of heerlijk na het eten. Een koffiemomentje is er eigenlijk altijd wel te verzinnen. Team Duivelseiland is ook werkelijk dol op koffie. Maar dit wisten jullie ongetwijfeld al. Daarom vinden wij het ook altijd leuk als we een mooie productie voor het Boon Magazine van Albert Heijn mogen doen!

RUMAG release: KOOK - op tafel

13-10-2021
RUMAG release: KOOK - op tafel

Rumag, bekend van de al-dan-niet controversiële teksten en quotes, komt met een speciale merchandise release en we mogen het nu ook echt van de daken schreeuwen: Het gloednieuwe KOOK – op tafel kook- en koffietafelboek is nu verkrijgbaar als pre-order! Hoe vet is dat?!

Een Duivels kijkje achter de schermen: SHOOT!

15-09-2021
Een Duivels kijkje achter de schermen: SHOOT!

Heb je je nu altijd al afgevraagd hoe het eraan toegaat op een professionele fotoshoot? Dat snappen we, want alhoewel het voor ons dagelijkse kost is, begrijpen we wel dat het leuk is om af en toe eens een kijkje achter de schermen te nemen!

Zomerse BBQ met Mitra

19-08-2021
Zomerse BBQ met Mitra

Voor het magazine Mitra Culinair mochten we weer een heerlijke BBQ shoot verzorgen! We hebben de vijf Best Ever BBQ gerechten voor je vastgelegd. Yummieeeee.

De buiken uit de buurt van Duivelseiland

23-06-2021
De buiken uit de buurt van Duivelseiland

Duurzaamheid, eenzaamheid, voedselverspilling en armoede zijn maatschappelijke thema’s die ons allemaal in ons hart raken en waar we graag ons steentje aan bij willen dragen. Daarom zijn wij super enthousiast over de samenwerking die wij zijn aangegaan met het prachtige initiatief van Buurtbuik! Samen winnen we op veel fronten. Fijn om zo iets terug te doen voor onze mooie Duivelseiland buurt.

Hop hop: tijd voor bier!

09-06-2021
Hop hop: tijd voor bier!

Het zonnetje schijnt, het is eindelijk zomer! Vaak trekken mensen dan lekker een flesje rosé open, maar ben jij nu meer een bier-type? Dan kun je je hart ophalen aan dit fantastische bier magazine van Albert Heijn. Een ware gids voor de bierliefhebber: Magazine Hop! Heerlijke speciale biertjes perfect voor jou gecombineerd met prachtige gerechten. Bier-spijs tips!

Een bofkipburger voor de bofkonten!

02-06-2021
Een bofkipburger voor de bofkonten!

Wat een zomers gevoel gaf deze shoot! Heerlijk toch? De geur van BBQ laat je toch direct watertanden? Voor De Vegetarische Slager mochten we weer een toffe opdracht fotograferen. Het doel? Prikkelende BBQ beelden waar het zonnetje vanaf spat. Met deze heerlijke bofkipburger, salade, nacho’s en een rokende BBQ op de achtergrond laat dit weinig tot de verbeelding over toch?

Snacken met Interfastfood

26-05-2021
Snacken met Interfastfood

Yummieeeee! InterFastfood heeft ons weer gevraagd voor een fijne fastfood shoot voor op hun website. Nou daar zijn we lekker mee aan de slag gegaan. Snack je mee?!

Finger licking social content voor Valess

12-05-2021
Finger licking social content voor Valess

Hammerfest heeft ons weer gevraagd om voor het mooie merk Valess finger licking social content te maken. Waarbij na het zien van de beelden natuurlijk het water in de mond moet lopen van de kijker! Geen probleem natuurlijk, want wij maken graag beelden waar iedereen honger van krijgt.

Drie weken Kerst in de zomer?!

14-04-2021
Drie weken Kerst in de zomer?!

Kerst in de zomer?! Jawel, het kan! Sommige mensen hebben er een hekel aan, wat ons betreft kan Kerst niet vroeg genoeg beginnen ;) Daar staan we dan met alle glitter, goud, slingers en versiering in onze korte broeken. Maar hoe zit dat nu precies? Lees snel verder hoe wij dat bij Duivelseiland beleven.

Summer Vibes met Mitra

24-03-2021
Summer Vibes met Mitra

Shooten voor Mitra drankenspeciaalzaak is elke keer weer een feestje. De opdracht is meestal heel vrij, wat voor het hele team ontzettend leuk en creatief is. Bekijk snel de resutaten van een dagje met Mitra!

Spot on met Deliveroo!

17-03-2021
Spot on met Deliveroo!

Supercool! Wat een gaaf bedrijf om voor de mogen werken: Deliveroo! Wie kent het niet? Vanaf nu sowieso niet meer te missen met alle exposure in de media! Wij als lekkerbekken zijn in ieder geval allang fan. Heerlijke maaltijden aan huis van je favoriete restaurants. Ideaal. Maar ja, daar hoort natuurlijk wel smaakmakend beeld bij, want anders weet je natuurlijk niet wat je moet bestellen ;)

Nationale week met zonder vlees: receptenboekje van De Vegetarische Slager

24-02-2021
Nationale week met zonder vlees: receptenboekje van De Vegetarische Slager

Binnenkort is het zover! De nationale week zonder vlees. Mark your agenda: 8-14 maart is het zo ver! Om hier eens even extra aandacht aan te besteden en de vleesliefhebber te inspireren, heeft De Vegetarische Slager een receptenboekje gemaakt. Dus voor iedereen die wat extra inspiratie kan gebruiken: eat your heart out met dit receptenboek.

De voordelen van een full-service studio

13-01-2021
De voordelen van een full-service studio

Waarom zou je als opdrachtgever nu willen werken met een full-service fotostudio? Is dat niet alleen maar onhandig en duurt alles heel lang? Integendeel! In onze ogen zouden veel agencies geholpen zijn met het inhuren van een externe full-service fotostudio zoals Duivelseiland.

Food styling tips – Niet alles is wat het lijkt

06-01-2021
Food styling tips – Niet alles is wat het lijkt

In onze vorige blog over Food styling zoomden we in op de handige tools die je kunt gebruiken. Maar als all-round fotostudio maken wij natuurlijk ook gebruik van verschillende trucjes. In deze blog nemen we je mee in de wereld van food styling tips & tricks. Niet door vertellen he?

Food Styling - Wat zijn handige tools?

17-11-2020
Food Styling - Wat zijn handige tools?

Het is weer tijd voor een kijkje in de wereld van food styling. Welke tools worden vaak gebruikt om die finishing touch voor elkaar te krijgen? Juist…dat gaan we je in deze blog vertellen! Wat er al niet bij komt kijken, een heel arsenaal van coole messen, bizar toch?

Boooooooooo: Halloween spinnensoep

28-10-2020
Boooooooooo: Halloween spinnensoep

🕷️ Hou jij ook zo van Halloween? Lekker griezelen en gruwelen? Bij Duivelseiland zien we het vooral als een extra moment om lekker creatief te zijn! Als foodstudio houden we natuurlijk ook van lekker eten, vooral met een speciale twist. Als het niet in de fotografie zit, dan zit het wel in het het recept!

Van moodboard tot magazine: hoe gaat dat precies?

21-10-2020
Van moodboard tot magazine: hoe gaat dat precies?

Als je nog nooit met ons hebt gewerkt, heb je natuurlijk geen idee hoe wij projecten aanvliegen. Om je hier een goed gevoel bij te geven nemen we je graag mee in onze werkwijze. Wel zo relaxed als je precies weet waar je aan toe bent 😉 We zullen je onze werkwijze uitleggen aan de hand van een praktijkvoorbeeld: het super gave magazine voor Albert Heijn.

Tickle your senses! Het verhaal achter het product

23-09-2020
Tickle your senses! Het verhaal achter het product

Wat maakt het werk van een foodstudio nu zo ontzettend gaaf? Hoe zorg je ervoor dat een beeld écht binnenkomt bij je doelgroep? Hoe zorg je voor plaatjes die je bijna kunt proeven? Dit zijn vragen waar wij ons bij Duivelseiland dagelijks mee bezighouden. Beelden zeggen immers meer dan 1000 woorden. Maar dan moeten het wel beelden zijn die met zorg zijn bedacht en gemaakt. Want een plat beeld zegt natuurlijk helemaal niet meer dan 1000 woorden 😉

Food Styling - De wereld van food styling

09-09-2020
Food Styling - De wereld van food styling

Food styling en foodfotografie gaan hand in hand. Want waar is een mooi bord spaghetti zonder een foodstylist? We nemen je mee in de wereld van food styling, via een serie blogs. De eerste is vers van de pers en, beware, het kan je kijk op voedsel voor eeuwig veranderen

Is the future vegan?

19-08-2020
Is the future vegan?

Yes! Weer een hele fijne productie mogen doen voor The Vegetarian Butcher! Duurzame, mooie en future-proof producten vragen om gelijkwaardige fotografie. En wij mochten aan de bak

Een duivels kijkje achter de schermen: backdrops!

08-07-2020
Een duivels kijkje achter de schermen: backdrops!

Om jou als klant wat meer gevoel te geven bij het reilen en zeilen in onze studio, zullen we af en toe een duivels kijkje achter de schermen geven! Want hoe gaat het er nu precies aan toe in een professionele fotostudio? Eén van de onderwerpen die we graag met je delen is: het creëren van backdrops!

Corona - werk aan de winkel

24-04-2020
Corona - werk aan de winkel

Daar is ie dan: onze eerste blog! Hoewel we ons een ander onderwerp voorgesteld hadden voor onze eerste bericht in de feed, is het tegelijkertijd ook de reden dat we nu al zo snel met een nieuwe website zijn gestart. “Elk nadeel heb z’n voordeel”, zei iemand ooit…