Drie weken Kerst in de zomer?!

Kerst in de zomer?! Jawel, het kan! Sommige mensen hebben er een hekel aan, wat ons betreft kan Kerst niet vroeg genoeg beginnen ;) Daar staan we dan met alle glitter, goud, slingers en versiering in onze korte broeken. Maar hoe zit dat nu precies? Lees snel verder hoe wij dat bij Duivelseiland beleven.

Timing is everything

Er zijn bepaalde branches waar je soms ‘vooruit werkt’. Bijvoorbeeld in de editorial/ magazine wereld, thema-productontwikkeling branche (food en non-food), fashionbranche, etc. Simpelweg omdat je met seizoenen, wachttijden of leveranciersobstakels te maken hebt, waardoor je vooruit zal moeten plannen.

Zo ook in de foodfotografie. Immers, het concept bedenken, plannen, voorbereiden, uitvoeren, editen, etc kost erg veel tijd. Om een goede planning te kunnen maken voor bijvoorbeeld items die in een brochure komen te staan, is het van belang dat je hier op tijd aan begint. Het komt dan ook geregeld voor dat we voor bepaalde producties al heel ver van tevoren moeten fotograferen, omdat de fotografie nog allerlei bewerkingen en plaatsingen krijgt, voordat het daadwerkelijk gepubliceerd wordt.

Zo fotografeerden we half april al chocoladeletters voor Sinterklaas! We hebben net in december een hele productie voor lente-items gehad voor verschillende merken en bibberend in het koude februari hadden we een heerlijke BBQ-zomer-productie. Dat was, met dit weer, een welkome en warme campagne. We hebben ook net 2 weken een hele fijne zomerproductie afgeleverd met heerlijke zomerse gerechten en dranken.

Maar persoonlijk kijk ik toch weer uit naar die periode zo eind augustus. Heerlijke, zomerse dagen, korte broekenweer en lekker lang licht. Al vind ik het snel te heet (doe mij maar gewoon max. 26 graden) en verlang ik op een gegeven moment ook weer naar die korte dagen, gezellige lichtjes, sneeuw en een kerstboom. Dat is zeker niet voor iedereen zo, maar ik vind dat echt heerlijk! Hoe leuk is het dan om Kerst eigenlijk twee keer te beleven! In augustus komen de eerste spulletjes al binnen en dan begint mijn hart al sneller te kloppen! Gouden glitters hier, kerstballen daar, allerlei versiersels en de meest heerlijke producten. Op volle toeren draaien we dan hele fijne producties in elkaar met een lekker creatief en professioneel team. Kaarsjes worden aangestoken, hier en daar gaan er sterretjes branden en ik waan me eventjes in een Christmas Carol. Aan het einde van ons Kerst-seizoen loopt er een heel spoor van glitters door de hele studio en daar moet ik dan van binnen heel erg om lachen (ook een hele klus trouwens om die overal weer vanaf te krijgen).

Maar na weken met kerstgerechten, kerstlichtjes, kersttaarten, kerstversiering en kerstliederen (heel soms gaan die aan, jawel!) zijn zelfs wij wel blij dat we het ook weer even op kunnen ruimen, af kunnen sluiten en in het avondzonnetje in korte broek een drankje kunnen drinken. Dan kunnen we ons langzaamaan weer verheugen op het échte feest, inclusief koude en korte dagen en misschien zelfs sneeuw! En tegen die tijd, gaan we weer helemaal los met paaseieren, paashazen, paastakken, gele strikken en kuikens om de productie voor Pasen weer te fotograferen.

Kortom: het leven bij een fotostudio brengt allerlei eigenaardigheden met zich mee! Maar die nemen wij uiteraard voor lief om ervoor te zorgen dat jij als klant de mooiste en spraakmakende beelden krijgt. Jawel, voor elk seizoen!