De buiken uit de buurt van Duivelseiland

Duurzaamheid, eenzaamheid, voedselverspilling en armoede zijn maatschappelijke thema’s die ons allemaal in ons hart raken en waar we graag ons steentje aan bij willen dragen. Daarom zijn wij super enthousiast over de samenwerking die wij zijn aangegaan met het prachtige initiatief van Buurtbuik! Samen winnen we op veel fronten. Fijn om zo iets terug te doen voor onze mooie Duivelseiland buurt.

Het verhaal van Buurtbuik

Buurtbuik is een landelijk initiatief en redt voedsel van verspilling door eten op te halen bij horeca, supermarkten en groenteboeren en het te delen met buurtbewoners. Zo maken ze samen een betere buurt: ze brengen buurtbewoners bijeen, helpen elkaar een handje en redden voedsel van de afvalbak.

Vrijwilligers en buurtgenoten halen het eten op en koken er gezamenlijk een gratis en gezonde maaltijd van. Elke keer een creatieve uitdaging: je weet immers nooit wat de opbrengst van de dag zal zijn! Als het eten klaar is, is iedereen die wil welkom om aan tafel aan te schuiven. Want naast lekker eten, draait het bij Buurtbuik vooral om de gezelligheid. Kom een maaltijd afhalen of help een handje mee als vrijwilliger op een van de locaties in Amsterdam, Utrecht of Rotterdam.

Samenwerking met Buurtbuik

Naast de horeca, supermarkten en groenteboeren, is onze foodfotostudio nu ook leverancier van voedsel! Gaaf he! Want ja, wij bereiden met Duivelseiland natuurlijk de heerlijkste gerechten voor onze klanten, maar daar houden we vaak genoeg heerlijk voedsel aan over. En hoe fijn is het dat we dit kunnen doneren aan de Buurtbuik. Een zeer welkome plek en een team vol enthousiastelingen.

Met grote bakfietsen komen ze langs om het voedsel op te halen. Soms moeten ze wel twee keer heen en weer fietsen. Het werkt heel simpel: wij laten ze weten wanneer we een productie hebben met veel leftovers en zij komen het ophalen om er heerlijke creaties van te maken. Zo worden alle buurtbuikjes goed gevuld!

Bekijk hier wat foto's die wij van deze lieve vrijwillergs terugkregen: