DEEP-DIVE IN HET DREAM-TEAM VAN DUIVELSEILAND : Mel van Vorstenbos

  • Home
  • Hungry Nieuws
  • DEEP-DIVE IN HET DREAM-TEAM VAN DUIVELSEILAND : Mel van Vorstenbos

Na het gezellige interview met Tamara gaan we door met ons voorstelrondje en is het tijd voor de volgende: Mel! Mel is onze kalme, good-vibes-only en super fijne fotograaf. Lees meer over Mel a.k.a Mellow

Fotografie bij Duivelseiland

Mel is 10 jaar geleden terecht gekomen bij Duivelseiland en niet meer weg gegaan. Een hele fijne werksfeer en leuke collega’s maken dat Mel het hartstikke naar haar zin heeft. En dat is weer terug te zien in de fotografie. Verder heeft Mel een gezin met 2 kids en hondje Bubu; een Roemeens geadopteerd straathondje die ook wel eens in de studio te vinden is. Onze gezellige mascotte.

 

 

Wat voor fotografie doe je het liefst?

“ Ik vind natuurlijk heel veel fotografie leuk, maar ik vind vooral sfeerfotografie heel tof. Zeker als er een stylist aan te pas komt om het plaatje helemaal ‘af’ te maken. Een hele set bouwen samen met een stylist is altijd zo leuk en veelzijdig. En de ene stylist doet het weer anders dan de andere. Dat accentueert mijn idee van de opdracht en verbreedt tegelijkertijd mijn kijk op de fotografie. Dat maakt dat elke set weer opnieuw spannend is. Ook vind ik op locatie fotograferen altijd erg leuk. Het is steeds weer verrassend wat je aan gaat treffen en hoe het beeld gaat worden. Daar probeer je je van tevoren een beeld van te vormen, maar op locatie kan het dan toch heel anders zijn. Ik vind het een uitdaging om je daar dan weer naar te vormen.“

 

“Qua onderwerp vind ik iets ‘out of the box’ altijd super interessant vanuit een fotografisch oogpunt. Ik hou van speelsheid en wanneer ik vrij gelaten word om mijn eigen interpretatie aan een beeld te geven. Uiteraard gaat dit om foodfotografie, maar ik vind het voor het beeld altijd iets spannender wanneer er een ‘human touch’ bij komt kijken.”

 

 

Wat maakt voor jou een productie tof?

“ Samenwerken! Ik vind het heel leuk om in een team te werken. Iedereen geeft toch zijn eigen invulling of draai aan een briefing of moodboard en zo kom je samen tot een beeld. En dat is dus elke keer weer anders. Bij Duivelseiland kijken we goed naar de wensen van de klant (zie interview Tamara). We leven ons zo goed mogelijk in, in de klant en de bijbehorende branding en message. Wat willen ze met de beelden vertellen of uitstralen? Wat moet de perceptie naar hun eigen doelgroep zijn? Daar komt vaak een mooie briefing of shotlist uit en dan gaat het team ermee aan de slag. Ik vind het fijn en leuk om met een stylist en/of foodstylist te sparren, zodat we ook het juiste licht in de set zetten. En als daar dan weer mooie beelden uit komen waar de klant weer blij mee is, dan ga ik met een glimlach naar huis.”

 

En nu toch wat persoonlijker: wat zijn je hobby’s?

“Oei…dat is een lastige. Ik hou net zoveel van niets doen als van iets doen ;). Lezen, series/docu’s kijken, kleding upcyclen, treasure hunting online en fijn naar muziek luisteren. Ik luister dan graag naar Rocksteady, ska, reggae, hiphop vooral old skool! En ik hou van op reis gaan, vooral dan het onderweg zijn vind ik heerlijk.

Fashion is misschien wel mijn hobby te noemen. Ik hou van mix en match, alle prints door elkaar. Ik upcycle dus ook kleding, superleuk! Mijn favo ontwerpers/merken zijn: Vivienne Westwood, Lulu Guinness en designs uit de Sixties.

O ja, eten bij een Maleisisch restaurant, Nyonya Malaysia. Daar kom ik al 14 jaar en ik krijg daar nog steeds 'Spark Joy' van!!”

 

Heb je verder nog dingen die niemand van je weet? Gekke cravings, gekke gewoontes?

“Waar ik heel blij van word is….schoenen kopen! Ik ben gek op de zoektocht naar het ideale paar. Hoe moeilijker te vinden, des te groter de uitdaging.

En ik ben gek op de geur van de pootjes van hondje Bubu. Die ruiken namelijk naar Pandan rijst…vraag me niet hoe, maar het is echt zo!

Waar ik ook heel lang naar kan kijken op Instagram zijn cavia’s, verklede chihuahua’s en natuurlijk food insta’s.”

 

 

We snappen dat je niet te houden bent en dat je natuurlijk niet kunt wachten tot we de volgende introductie van ons dream-team doen! Nou, vooruit dan maar, alvast een tipje van de sluier: Stefanie is next! Enne, voel je ook al dat de afstand tussen ons steeds kleiner wordt? Wij hopen in ieder geval dat we je in deze tijd een beetje dichterbij brengen met onze onze team-insights!