Een bofkipburger voor de bofkonten!

Wat een zomers gevoel gaf deze shoot! Heerlijk toch? De geur van BBQ laat je toch direct watertanden? Voor De Vegetarische Slager mochten we weer een toffe opdracht fotograferen. Het doel? Prikkelende BBQ beelden waar het zonnetje vanaf spat. Met deze heerlijke bofkipburger, salade, nacho’s en een rokende BBQ op de achtergrond laat dit weinig tot de verbeelding over toch?

Het recept: aan de slag

En ja, natuurlijk wil jij dit ook eten! De Vegetarische slager is een koning in het maken van heerlijke recepten, dus hierbij:

Ingrediënten:

  • 2 avocado’s
  • 2 tomaten
  • 10 gram koriander
  • 1 limoen geperst
  • 20 gram gepekelde jalapeno fijngehakt
  • 0,5 teentje knoflook
  • 2 maiskolven geroosterd
  • 4 tl chipotle saus
  • 8 De Vegetarische Slager Bofkipburger
  • 8 plakjes vegan kaas
  • 4 briochebroodjes
  • 1 rode ui in ringen

Bereidingswijze:

  1. Verhit de BBQ.
  2.  Snijd de avocado's doormidden, verwijder de pit met een scherp mes en schep de avocado met een lepel uit de schil. Hak één avocado grof en snijd de andere in dunne plakjes.
  3. Snijd één tomaat in blokjes en de andere tomaat in plakjes. Bereid de guacamole voor door de avocado- en tomatenblokjes door elkaar te mengen en de fijngehakte koriander, limoensap, plakjes jalapeño en knoflook toe te voegen. Breng op smaak met zout.
  4. Verdeel de avocadoplakken over de onderkant van de broodjes en leg er een Bofkipburger op. Voeg dan een lepel guacamole toe en leg de tweede Bofkipburger erop.
  5. Verdeel nog een lepel guacamole over de Bofkipburger en top af met de plakjes tomaat en uienringen.
  6. Rooster de maïskolven en serveer ze met de Bofkipburgers.

Eet smakelijk! Laat je even weten of je je ook echt een bofkont voelde met de bofkipburger?!

We delen hier nog een aantal foto's die je ervoor zullen zorgen dat jij meteen je BBQ aansteekt:

   

 

   

Credits foto’s:

Fotografie: Duivelseiland
Foodstyling: Julie Teeken
Styling: De Stijlbrouwerij, Jan Willem van Riel
Beeldbewerking: Marjan van Nus