DEEP-DIVE IN HET DREAMTEAM VAN DUIVELSEILAND: HERMAN HEUVINK

Last but not least: het is tijd om Herman zelf eens even te bekogelen met vragen. Wil je meer weten over de geschiedenis van de studio en de liefde van Herman voor fotografie? Lees dan even verder!

Hoe ben je ooit bij Duivelseiland (toen nog Frans Koene Fotografie ) begonnen)?

Ik ben hier ooit binnengekomen als stagiair in 1988 vanuit mijn studie fotografie aan de Koninklijke Academy in Den Haag.
Ik heb eerst een andere stage gelopen in Best, bij Studio Koenders. Dat was een veel bredere stage, waar je de verschillende soorten fotografie kon ‘proeven’. Daar heb ik mijn voorliefde voor foodfotografie ontwikkeld onder de hoede van Charles Petit. Daarna wilde ik het liefst in Amsterdam aan het werk en zo ben ik destijds bij Frans Koene Fotografie terecht gekomen.
Na mijn studie en ander werk ben ik in 1996 vanuit Den Haag echt in dienst gekomen en 2 jaar later werd Frans Koene Fotografie ‘Koene en Heuvink’.
In 2005 ging Frans met pensioen en kon ik de studio overnemen. Daar heb ik geen moment aan getwijfeld en in 2007 heb ik het vernoemd naar de Amsterdamse wijk waarin de studio zich bevindt: 'Duivelseiland Fotografie Producties'.

 

 

Wat voor soort fotografie doe je het liefst?

Wat ik het liefste doe voegt zich al snel in de categorie: technische fotografie en dan het liefst op detailniveau. Een klodder mayo op een hamburger er fantastisch uit laten zien of druppels op producten vastleggen is waar mijn hart sneller van gaat kloppen. De details die technisch lastig uit te voeren zijn er juist effortless uit laten zien is de kunst. Bewegingen bevriezen bijvoorbeeld is ook zoiets! Ik vind het fantastisch om me hiermee bezig te houden. Ik vind veel ‘soorten’ fotografie leuk, maar ik heb een voorkeur voor realistische beelden. Ik showcase graag ingrediënten, zodat de consument ziet wat er in een gerecht zit en waar het over gaat. Maar bijvoorbeeld ook realisme in de scene, het gebruik van props en kruimels.
Daarnaast is het maken van licht essentieel voor elke soort fotografie; hiermee bepaal je namelijk de sfeer. Hier kun je je als fotograaf ook echt in onderscheiden. Het kunnen lezen van de opdracht en vertalen naar sfeer op een beeld, is key! Ik verdiep me daar echt in!

 

 

Waar ben je het meest trots op?

Ik ben trots op onze gezellige studio, met fijne mensen en een goed team. Door de jaren heen hebben we natuurlijk ups en downs gehad, maar we zijn (zeker ook na afgelopen jaar) overeind gebleven en daar ben ik trots op. We hebben in al die jaren onze strepen verdiend, waardoor klanten nog steeds erg graag hun opdrachten bij ons neerleggen. Ik haal voldoening uit returning customers, dat geeft aan dat we het juiste doen. Het hele totaalplaatje, inclusief de historie van Duivelseiland, zoals we dat neergezet hebben is mijn levenswerk. Natuurlijk zitten er ook keerzijdes aan het hebben van een eigen bedrijf, maar ik zou het niet willen missen!

 

 

Wat zijn jouw hobby’s & guilty pleasures?

Golf, ontelbaar veel koffie, muziek (heel veel genres… van pop en disco naar jazz, rock, alles). Ik ben zelf echt amuzikaal. Ik heb ooit een poging tot ukelele gedaan, maar ik heb het bij de poging gehouden ;)
Ik hou best van koken, maar het komt er nooit van. Voor een BBQ op z’n tijd maak ik zeker wel tijd. Misschien leuk om te weten: Ik ben verslaafd aan hamburgers en doe mijn eigen hamburgertest. Zodra er een hamburger op het menu staat ergens bestel ik die. Dat is voor mij de graadmeter voor de rest van de menukaart.
Andere passies zijn stout bier (hoe creamier en vanille-chocolade-achtig, hoe beter), Starwars, lekkere koekjes (zijn niet aan te slepen in de studio) en ik heb denk ik een schoenentic (we zijn niet gaan tellen). Ik heb bijvoorbeeld ook veel oude sneakers die ik niet weg kan gooien.


En met de introductie van Herman zijn we aan het eind gekomen van onze team introductie. We hopen dat je het leuk vond om op deze manier een kijkje achter de schermen te krijgen!