Food fotografie

Food fotografie Portfolio

  • Home
  • Food fotografie

Food fotografie en film

 

Bij Duivelseiland zijn we gespecialiseerd in food fotografie en film. De fotografie en het filmen van gerechten en producten is onze core business en tevens onze passie. Lekker eten moet er ook echt lekker uit zien en dat is precies waar we in excelleren. We hebben al jarenlange ervaring in culinaire communicatie door beeld en motion en bieden hiermee een uitstekende, kwalitatieve basis voor elk foodproject. Food fotografie kent vele gezichten: lifestyle fotografie, reclamefotografie, splashfotografie, packshots, packaging, etc. We hebben ruime ervaring in complete gerechten fotografie, snacks fotografie, vis fotografie, vlees fotografie, ijs fotografie, zuivel en kaas fotografie, taart en dessert fotografie, tapas fotografie, snoep fotografie, chips fotografie, burger fotografie, fruit fotografie, drankfotografie, likeurfotografie, wijn fotografie, bier fotografie, koffie en thee fotografie, frisdrankfotografie, en nog heel veel meer! Bekijk ons portfolio voor een indruk van onze all-round food fotografie.

Daarnaast is het soms ook essentieel in food fotografie om de props te fotograferen. Een (leeg) wijnglas, een lege tapasplank, bijzonder bestek, aparte borden en mooie glazen kunnen allemaal deel uitmaken van food fotografie zonder dat er eten op ligt. Dit soort foto’s of video’s zijn vaak onderdeel van een grotere reeks of worden los gefotografeerd om later in een productie te kunnen plakken. Belangrijk hierbij is dat het licht optimaal is. Een aluminium theepot met reflecties werkt niet. Het luistert heel nauw om dit op de juiste manier op beeld te krijgen. Iets waar wij altijd voor zullen gaan! Food fotografie hoeft dus niet altijd om eten te draaien, maar uit zich ook in andere categorieën.

 

Foodstyling in food fotografie

We hebben een groot netwerk van vakkundige foodstylisten om onze foodfoto’s tot een succes te maken. Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel en we eisen ook niets minder van de mensen waar we mee samenwerken. We streven ernaar om elk gerecht, elk product en elke foto naar een hoger niveau te tillen. Soms is de klant aanwezig om gelijktijdig te kunnen sparren over het gewenste resultaat, zodat iedere ‘foodshoot’ de juiste touch krijgt. Foodstyling speelt een grote rol bij de creatie van culinaire fotografie. We beschikken dan ook over een grote in-house keuken waar de gerechten bereid kunnen wordenen de foodstylist zo optimaal mogelijk kan werken. Het is altijd een kunst om gerechten te kunnen laten stralen en elk ingrediënt eer aan te laten doen. We zetten vervolgens de set op, zodat we alles gereed hebben om het gestylde gerecht met food fotografie af te kunnen maken.