Lifestyle

Lifestylefotografie Portfolio

Lifestylefotografie

Lifestylefotografie in foodfotografie kom je veelal in editorial werk tegen. Lifestylefotografie focussed zich iets meer op de zaken om het gerecht, de producten of de drank heen. Het gaat om het totaalplaatje, veelal in sfeer gefotografeerd. De gehele setting is hier van belang en alles wat in beeld komt heeft een betekenis. Een stylist heeft hier vaak een belangrijke rol en ‘food’ zal wat meer op de achtergrond aanwezig zijn. Dit zijn vaak beelden die in een reeks voorkomen en ter ondersteuning van een hoofdfoto (bijvoorbeeld het complete gerecht) of bij editorials, om een sfeer en een gevoel mee te geven aan de lezer en/of de tekst. A way of life; lifestyle dus.

Lifestyle footage is een reflectie van een bepaalde manier van leven en alles wat daarbij hoort (sport, cultuur, eten, drinken, fashion, wonen, muziek, gewoontes, etc). Het kan een visie zijn, een droombeeld, maar ook de actualiteit. Met lifestylefotografie kunnen we dat vastleggen en uitdragen. Mensen ergens bij betrekken en met beeld een idee laten vormen. Dit kan een exterieur, maar ook een interieur beeld betreffen. Het plaatje moet kloppen met de sfeer die het uit moet dragen. Ook bij foodfotografie in lifestylefotografie hoeft het eten geen prominente rol te hebben, of soms helemaal niet in beeld te zijn (bij een reeks) als het maar relevant is aan het onderwerp. Alles draagt bij aan het totaalbeeld, zodat het als lifestylefotografie kan kwalificeren.

 

Lifestylefotografie & locatie/modellen

Soms vereist lifestylefotografie een externe locatie om het beeld volledig tot z’n recht te laten komen. Niet alles kan in dezelfde studio gefotografeerd of gefilmd worden. Hierin zijn wij flexibel. Voor de lifestyle shoot passen we ons volledig aan de setting aan. Alle benodigde apparatuur, licht, props kunnen wij als full-service studio meenemen naar de locatie. Sporadisch zien wij concepten zonder een duidelijke locatie. Inmiddels hebben we een mooi netwerk opgebouwd van mooie en leuke locaties waar we mogen shooten en we kennen natuurlijk heel veel mooie plekjes in onze eigen omgeving. We denken graag mee en regelen, indien nodig, een gepaste locatie voor de lifestylefotografie.

Hetzelfde geldt voor modellen. Veelal in lifestylefotografie wordt er gebruik gemaakt van modellen. Soms een deel van het lichaam (voor foodfotografie is dat vaak een hand bijvoorbeeld), soms een enkele persoon en soms groepen of familie(s). Indien er een concept is, maar nog geen concrete modellen geregeld zijn, kunnen wij de modelcasting ook verzorgen. Wij hebben connecties met verschillende bureau’s waar we graag mee samenwerken. Zo wordt een lifestylefoto of lifestylefilm echt een compleet plaatje.